Apa yg nak aku diskus kat sini bukan la aktiviti lompat katak, pagar atau yg sewaktu dengannya. But ttg sikap sesetengah anggota especially budak2 guard yg suka direct trus ke pihak atasan tanpa mengikut channel yg telah ditetapkan.  Yg peliknya, bukannya mereka x tau @ pegawai/penyelia x ambil port dengan pandangan mereka ttp mereka lebih suka berbuat demikian. Seronok sgt la tu ikut kepala mak bapak dier..  Bg aku.. rase cam nak maki je kalo budak aku wat cam tu.. Hampeh btol..

Beginilah sikap budak2 bawahan skrg nih.. Wat happen inside must stay inside.. Kita sepatutnya cuba solve apa2 prob di peringkat kita dulu.. kalo dah jalan jugak, baru la bawak ke atas.. Bukannye direct tanpa maklum kpd superior dulu.. Itu namanya pijak kepala!!

By the way.. this thing may cause:

  1. prob solve if majikan ambil port.
  2. something must gone wrong in that management.
  3. staff tu mungkin kena blacklist by management sbb pijak kepale.
  4. diciplinary action.

p/s: My advise.. please go thru channel sedia ada!!

Advertisements